Havanna Blues

Kaksi havannalaista rokkaria, Ruy ja Tito, järjestää bändinsä ensimmäistä keikkaa romahtamassa olevaan teatteriin ja haaveilee ulkomaankiertueesta. Kahden pienen lapsen isä…

Havanna Blues

Kaksi havannalaista rokkaria, Ruy ja Tito, järjestää bändinsä ensimmäistä keikkaa romahtamassa olevaan teatteriin ja haaveilee ulkomaankiertueesta. Kahden pienen lapsen isä Ruy ja juopottelevan mummonsa rommit kustantava Tito yrittävät samalla selviytyä Havannan ahtailla kujilla tekemällä kaikenlaista viatonta, mutta kiellettyä pikkubisnestä.

Porttia paratiisiin raotetaan kaverusten tutustuessa Kuubaan kykykjenetsintäreissulle saapuviin espanjalaisiin tuottajiin. Ruy ei epäile käyttää apuna hyvin toimivaa sex appealiaan, johon lankeaa jopa laskelmoiva levy-yhtiön pomo Marta. Aito kuubalainen saippuaooppera on pian valmis, kun Ruyn vaimo ilmoittaa saaneensa tarpeeksi miehensä syrjähypyistä, samalla kun levy-yhtiö odottaa erityisohjeita Miamin pääkonttorista.

Rakkautta & Anarkiaa juhlien vieraaksi saapuvan espanjalaisen Benito Zambranon toinen pitkä elokuva sai ohjaajan palaamaan opiskelukaupunkiinsa Havannaan, jonka lukuisiin tarinoihin hän tutustui jo kouluvuosinaan. Zambrano niitti mainetta Andaluciaan sijoittuvalla esikoisellaan Solas (Yksinäinen sydän, 1999). Toista elokuvaa odotettiin pitkään ja Habana Blues osoitti omaavansa kaikki hitin elementit, mistä todistavat kotimaan mukavat katsojaluvut. Espanjassa leffalla on yli 600.000 katsojaa.

Habana Bluesissa ei soi blues, vaan rock, hip hop ja paikoitellen myös raskaampi metalli. Elokuva on vauhdikas johdatus Havannan tämän päivän musiikkiin. Buena Vista Social Clubin lapsenlapset ovat vääntäneet nupit kaakkoon.

ENSI-ILTA

07.10.2005

Habana Blues
Benito Zambrano
110 min
2004
espanja
suomi
Ikäraja ei vielä tiedossa Voi aihetuttaa ahdistusta
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian