Hetki lyö

Kim Ki-duk on tehnyt kymmenessä vuodessa nyt 13 elokuvaa. Pariisissa maalausta opiskellut omapäinen tekijä kirjoittaa, tuottaa, ohjaa ja leikkaa omat…

Hetki lyö

Kim Ki-duk on tehnyt kymmenessä vuodessa nyt 13 elokuvaa. Pariisissa maalausta opiskellut omapäinen tekijä kirjoittaa, tuottaa, ohjaa ja leikkaa omat elokuvansa. Ikiliikkujan uutuus Aika käsittelee ihmisen luontaista pakkomiellettä, uutuudenviehätystä.

Kaksi vuotta seurustellut nuoripari on syvästi rakastunut. Seh-hee ei kestä onnea, vaan käy hysteeriseksi jos olettaa Ji-woon vilkaisseen toista naista. Eräänä päivänä rakastelusta ei tule mitään, ennen kuin Seh-hee vaatii Ji-woota kuvittelemaan jotain toista naista. Ahdistunut Seh-hee katoaa Ji-woon elämästä ja läpikäy plastiikkakirurgin käsissä täydellisen muodonmuutoksen tarkoituksenaan herättää henkiin sammuneeksi pelkäämänsä intohimo.

Ji-woon sydän on musertua. Ajan myötä hän kohtaa muita naisia, mutta aina tilanteen kääntyessä intiimiksi jokin mystinen, ulkopuolinen tekijä katkaisee tilanteen. Sitten Ji-woo tutustuu tarjoilijaan, jolla on eri kasvot mutta miltei sama nimi ja olemus kuin kadonneella rakastetulla. Ji-woon sydän alkaa kääntyä nyt See-heen puoleen, mutta kadonneen Seh-heen muisto ei päästä irti. Sitten Ji-woo saa kirjeen, jossa kadonnut Seh-hee vaatii tätä palaamaan luokseen.

Kim Ki-duk peilaa modernia maailmaa, jossa imagosta on tullut totuutta oleellisempaa. Etelä-Koreassa tehdään käsittämätöntä tahtia plastiikkakirurgisia leikkauksia. Lääkäripelkoisille tiedoksi; Kim Ki-duk kuvaa kasvoleikkauksen läheltä ja realistisesti. Tämän elokuvan kanssa ei tarvitse ihmetellä missä on pihvi. Kim Ki-dukin uutuus on tuore kuin avoin haava. Muutoksien paine voi johtaa rajuihin ristiriitoihin uuden ja entisen välillä. Siis uuden ja entisen minän.

ENSI-ILTA

12.01.2007

Time
Kim Ki-Duk
Sung Hyun-ah, Ha Jung-woo, Park Ji-yun, Kim Sung-ming
97 min
2006
korea
suomi, ruotsi
Ikäraja ei vielä tiedossa Voi aihetuttaa ahdistusta
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian