Hinnasta viis

Korsikalaisen Pierre Salvadorin särmikkäät komediat (Huijareita ja pyhimyksiä, Teidän jälkeenne) kiertävät totuutta juonikkaan ovelasti. Salvadorin sankareilla on arvot kohdallaan ja…

Hinnasta viis

Korsikalaisen Pierre Salvadorin särmikkäät komediat (Huijareita ja pyhimyksiä, Teidän jälkeenne) kiertävät totuutta juonikkaan ovelasti. Salvadorin sankareilla on arvot kohdallaan ja suuri sydän, mutta nuo arvot ovat usein ainakin aluksi aika outoja.
Rahalla ei ehkä voi ostaa onnea — mutta kyllä sillä saa mahtavaa palvelua Ranskan Rivieran luksushotelleissa ja designputiikeissa, joissa ei hintoja kysellä.

Audrey Tautou syöksyi suoraan Da Vinci koodin kuvauksista Rivieralle esittämään huijaria: Hinnasta viis -Irene pukeutuu rikollisen uhkarohkeasti leikattuihin mekkoihin ja rahastaa ammattimaisesti kultarannikon rahakkaita pelimiehiä.
Syntymäpäivänään yksinäisyyden yllättämä Irene rakastuu aidosti, kun työpaikalle nukahtanut Jean (Gad Elmaleh) heittäytyy romanttisen epätoivon riivaamana sikaritehtailijamiljonäärin rooliin, ja sekoittaa sen seitsemäntoista sateenvarjodrinkkiä sydämensä valitulle. Osaako rakkauden ammattilainen enää kuunnella sydämensä ääntä? Miten ihmeessä Jean selittää pankilleen sen että kaikki tilit nyt vain tyhjenivät yhden tavallisen päivän aikana. Ja kuinka mittaamattoman paljon onnea yhdellä onnenlantilla voikaan ostaa? Mutta vain jos se on taskunpohjan viimeisistä viimeinen killinki!

ARVOSTELUT

***** – Anna
***** ”viihdyttävä kokonaisuus… Audrey Tautou on ihana” – Voima
”nykyajan Aamiainen Tiffanyllä” – HS/Nyt
”kohoaa genrensä aatelistoon” –MeNaiset
”Elegantti komedia” –HBL
”hilpeä, kepeä, romanttinen ja ylellinen” –Gloria
”kuin huulipunan tahrima lasi roséviiniä” –V-lehti

ENSI-ILTA

06.07.2007

Hors de Prix
Pierre Salvadori
Audrey Tautou, Gad Elmaleh
107 min
2006
ranska
suomi, ruotsi
Ikäraja ei vielä tiedossa Voi aihetuttaa ahdistusta
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian