Days of Being Wild

Days of Being Wild

DAYS OF BEING WILD (1990) oli Wong Kar Wain lopullinen läpimurto. Elokuvasta piti tulla 2-osainen. Ohjaajalle tyypillisesti tuotanto repesi käsistä. Aikataulut, diivat ja budjetit ovat tälle tekijälle vain aamiaisen sivutekijöitä. 2-osa hyllytettiiin. Se valmistui vasta 11 vuotta myöhemmin. Se tunnetaan nimellä IN THE MOOD FOR LOVE.

Traagisen rumban tahtiin etenevä, Hongkongin nostalgiselle 60-luvulle sijoittuva DOBW on jo kovasti “in the mood for love”.
Christopher Doyle vastaa kuvauksesta. Leslie Cheung on lapsena hylätty Luddy, joka jakaa sydänsurua antaumuksella edelleen. Maggie Cheung on riipaiseva Su Lizenin roolissa. Andy Lau ja Tony Leung antavat sliipattua sivustatukea.
“Olen kuullut että on sellainen lintu jolla ei ole jalkoja ja joka vain lentää ja lentää, ja nukkuu tuulen sylissä silloin kun sitä väsyttää, ja se lintu laskeutuu maahan vain kerran eläessään – silloin kun se kuolee” – Yuddu (Leslie Cheung)

“Halusin kertoa tarinan siitä, millaista rakkaus oli noihin aikoihin – kuinka helposti se tarttui, miten mahdotonta siitä oli parantua. Aika saattoi parantaa haavat, mutta särkynyttä sydäntä ei saa ehjäksi mikään. Sitten oivalsin että asiat ovat nykyään ihan samalla tolalla. Sydämen voi särkeä yhä uudelleen” – WKW

Restauroitu negatiivi, uudet printit, uudet käännöstekstit.