Kohti etelää

Rakkautta & Anarkiaa juhlilla Helsingissä vierailleen Laurent Cantet’n (#Time Out#, #Human Resources#) kolmas elokuva sijoittuu 1970-luvun lopun Haitiin, ‘Baby Doc’…

Kohti etelää

Rakkautta & Anarkiaa juhlilla Helsingissä vierailleen Laurent Cantet’n (#Time Out#, #Human Resources#) kolmas elokuva sijoittuu 1970-luvun lopun Haitiin, ‘Baby Doc’ Duvalierin hallituskaudelle.

Kuuman tarinan polttopisteessä eivät ole sorretut haitilaiset, vaan rikkaat turistirouvat, jotka tulevat hakemaan saarelta rakkautta rahalla.

KOHTI ETELÄÄ pureutuu kehitysmaihin suuntautuvaan seksiturismiin ohjaajan maanmiehen Michel Houellebecqin Oikeus nautintoon -romaanin tapaan. Länsimaisen kulutusyhteiskunnan hyytävä kylmyys on kyynistänyt viisikymppiset rouvat, mutta keskeistä sivuosaa näyttelee myös aito romantiikan nälkä.

Naisporukan kantava voimahahmo Ellen (tässäkin elokuvassa loistava Charlotte Rampling) on lainannut elämänohjeensa Francoise Saganilta. Riittävästi ikäännyttyään hän on kirjailijan tavoin päättänyt ryhtyä ostamaan nuorten miesten rakkautta ja toteaa hetken vain koittaneen odotettua nopeammin.

Ellenin suosikki on parikymppinen Legba (Menothy Cesar). Trooppisen paratiisin riemua saapuu hämmentämään Elleniä kymmenen vuotta nuorempi Brenda (Karen Young), joka myös haluaa Legban itselleen. Romantiikan, erotiikan ja valiumin sokaisema nainen ei ymmärrä, että tropiikin hedelmät on tarkoitettu poimittaviksi vain luonnollisessa ympäristössään. Hotellialueen aidat eristävät naiset myös haitilaisesta todellisuudesta, kauniiden mustien miesten pinnan alla piilevästä ylpeydestä ja syvästä ennakkoluulosta valkoisten naisten dollareilla maksettua ylemmyydentunnetta kohtaan.

– Sari Selander/ Rakkautta & Anarkiaa katalogia mukaillen

ENSI-ILTA

09.02.2007

Vers le sud / Heading South
Laurent Cantet
Charlotte Rampling, Karen Young, Louise Portal, Ménothy Cesar
107 min
2005
ranska, englanti
suomi, ruotsi
Ikäraja ei vielä tiedossa Voi aihetuttaa ahdistusta
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian