Richard O:n tarina

Richard O:n tarina on viimeisen baarin sulkemisajan jälkeen hellettä hehkuvalla asfaltilla kaikuvien korkokenkien kutsuva rytmi. Richard O. on Pariisin helteisen…

Richard O:n tarina

Richard O:n tarina on viimeisen baarin sulkemisajan jälkeen hellettä hehkuvalla asfaltilla kaikuvien korkokenkien kutsuva rytmi. Richard O. on Pariisin helteisen elokuun paahteessa filmille palanut kiimainen viimeinen hengenveto. Richard O. on intohimoihin hukkuvan miehen joutsenlaulu. Tai Richardin (Mathieu Amalric) klubilla tapaaman naisen pyynnöstä toteuttama eroottinen fantasia.

Richard O. on uskalias ja paljastava moderni variaatio ranskalaisen elokuvan ulkopuolisten kuvauksista. Eksistentialistinen hetken poltteessa piehtarointi on yhtä aikaa raadollista, koskettavaa ja huvittavaa. Elokuvan Pariisia kansoittaa väki, jonka kalenterissa ei ole koskaan lue mitään. Siis muuta kuin elämän kiihkeimpien hetkien väijymistä. Ratkaisu kaikkiin keskeisiin filosofisiin ongelmiin löytyy navan kääntöpiirin alta. Pitkä, kuuma kesä.

”Se oli intensiivinen ja fyysinen (rooli). Koska, tietty, koko hahmo perustuu kaiken sen ilmaisemiselle, mitä minun sukupolveni miehet eivät enää uskalla ilmaista. Eli miehen eläimellinen reaktio naisen kohdatessa…”, sanoo 1965 syntynyt, kymmenien roolien liemissä keitetty Amalric.
Nimiroolin pistäväkatseinen ja karismaattinen Mathieu Amalric pystyy kantamaan kokonaisen elokuvan vaikka yhdellä silmällä, kuten Julian Schnabelin hätkähdyttävä Perhonen lasikuvussa osoittaa. Richard O:n roolin Amalric tekee uskaliaasti housut nilkoissa. Ranskassa hänet tunnetaan uskaliaana luonneroolien näyttelijänä. Amalricin elokuvia on esitetty usein Rakkautta & Anarkiaa juhlilla. Laajemmassa levityksessä meillä on nähty edellä mainitun Perhosen lisäksi ainakin Techinen Rakasta minut pois, kirjailija-ohjaaja Carreren Viikset, Spielbergin Munchen ja Sofia Coppolan Marie Antoinette. Alalla huhutaan nyt Amalricin isosta konnaroolista seuraavassa James Bondissa.

ENSI-ILTA

25.07.2008

L'histoire de Richard O.
Damien Odoul
Mathieu Amalric, Stephane Terperaud, Ludmila Ruoso, Tiara Comte, Mai Anh Le, Rhizlaine El Cohen, Alexandra Sollogoub, Caroline Demangel, Valerie Bert, Elise Receveur, Marianne Costa, Lucie Borleteau, Anissa Feriani
75 min
2008
ranska
suomi, ruotsi
Ikäraja ei vielä tiedossa Sisältää seksiä
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian