Sammakoiden ennustus

SAMMAKOIDEN ENNUSTUS on huima seikkailu. Pääosissa Lili, Tom, Ferdinand ja Juliette, sekä koko eläintarhan väki. Elo maatilalla sujuu hilpeissä merkeissä,…

Sammakoiden ennustus

SAMMAKOIDEN ENNUSTUS on huima seikkailu. Pääosissa Lili, Tom, Ferdinand ja Juliette, sekä koko eläintarhan väki. Elo maatilalla sujuu hilpeissä merkeissä, kunnes sammakoiden ennustus käy toteen eräänä yönä. Sataa 40 päivää ja 40 yötä. Kaikki peittyy veden alle.
TOM ”Isoisä, milloin me nähdään maata taas?”Tom puhuttelee Ferdinandia isoisäksi, koska Ferdinand on niin iso ja vähän vanhakin, mutta Juliettea Tom kutsuu äidiksi. Tom on nimittäin adoptoitu vanhan seilorin perheeseen jo ihan pienenä. Tom on vielä alle 10-vuotias, mutta aika neuvokas ja rohkea, kuten tämän seikkailun aikana saadaan huomata. Tom on seikkailija, mutta myös haaveilija… ja vähän ihastunut Liliin, joka on ainakin puolitoista vuotta vanhempi!

Tom on ratkaisevassa osassa, kun tulva yllättää ja kaikki ovat vaarassa. Tom oppii käyttämään koneita eikä pelkää puhua suutaan puhtaaksi, kun kapinalliset valtaavat arkin, tai kun krokotiilit uhkaavat tai kilven kätköistä paljastuu petturi. Tom tykkää Julietten paistamista lätyistä ja siitä, kun isoisä soittaa kitaralla merimieslauluja, vaikka sen lauluääni onkin aika… merimiesmäinen.

Tomin välillä hilpeä, välillä seikkaileva suomenkielinen ääni on RASMUS LEHTOSAARI

LILI

Naapurin Lili on vähän isompi kuin Tom, mutta he ovat silti hyviä kavereita. Lili tulee mielellään Julietten ja Ferdinandin luo siksi aikaan kun isi ja äiti lähtevät Afrikkaan pyydystämään krokotiileja eläintarhaa varten. Lilin vanhemmat pitävät siis eläintarhaa, joten Lili tulee hyvin toimeen eläinten kanssa, ja tietää heti mitä pitää tehdä, kun sammakot alkavat kertoa ennustustaan.

Lili sanoo aina suoraan mitä ajattelee, eikä pelkää juuri mitään. Jos ullakolla on joku luukku, jota ei saa avata, niin arvatkaa yrittääkö Lili heti avata sen vai ei?

MEERI TOIVONEN on Lilin suomenkielinen ääni. Lilin äitiä ja isää esittävät Meerin äiti ja isä, eli MERJA LARIVAARA on LOUISE ja KARI-PEKKA TOIVONEN on RENE

FERDINAND ”Ankkurit ylös!”

Sen seitsemän merta seilannut Ferdinand on entinen seilori. Hän asustelee maatilallaan vaimonsa Julietten kanssa, eikä tykkää hosumisesta. Ferdinand on aikoinaan selvinnyt vaikka minkälaisista myrskyistä, ja on ihan itsestään selvää, että hänestä tulee Sammakoiden ennustuksen toteuduttua arkin kapteeni, joka pelastaa kaikki tulvalta.

Ferdinand tykkää herkuttelusta, eikä pahastu ollenkaan, jos lapset pyytävät häntä soittamaan kitaraa illallisen päälle, illan tummetessa…. vaikka hän ei taida olla mikään oopperalaulaja. Ferdinand tietää maailman asiat, sen mistä tähdenlennot tulevat ja mistä me kaikki oikein on tultu. Ferdinand tietää mikä on oikein ja mikä väärin.

LEO LASTUMÄKI tekee Ferdinandin muhkean suomenkielisen äänen

JULIETTE

Juliette on syntynyt Afrikassa, mutta on asunut ikänsä Euroopassa ja mennyt aikuisena naimisiin lempeän Ferdinandin kanssa. Juliette hoitaa mielellään maatilan ja eläintarhan eläimiä, mutta ei malta aina tehdä kaikkia juttuja ilman vanhoja ja ainakin puoliksi salaisia afrikkalaisia loitsuja. Juliette osaa yleensä loitsun tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta ne eivät toimi kovin usein. Juliette ottaa päivän kerrallaan ja rakastaa yhtä lailla sadetta kuin aurinkoa. Lyhyesti sanottuna, Juliette on onnellinen. Ja paistaa sitä paitsi erinomaisia lättyjä. Ferdinand tietää aina mikä on oikein ja mikä väärin, mutta tuo entinen merikarhu ei monesti oikein tiedä miten asiat olisi paras sanoa. Onneksi Juliette tietää. Ja sanoo sen myös.

ULLA TAPANINEN on Julietten elämäniloa pirskahteleva suomenkielinen ääni

ELMERI ja ELISE ”On jo nukkumaanmenoaika” ”No entä sitten?”

Eläintarhan kuuluisat elefantit ovat nähneet elämää ja viisastuneet siitä. Ainakin jonkin verran. Nämä kaksi kinastelevat melkein koko ajan keskenään, vaikka kaikille on ihan selvää, etteivät ne pärjäisi sekuntiakaan ilman toisiaan. Tarinan kiperimmissä käänteissä koko jutusta ei tulisi mitään ilman näitä kahta, vaikka Elmeri onkin aika lailla allerginen kilpikonnille.

PENTTI SIIMES ja RITVA VALKAMA esittävät Elmerin ja Elisen suomenkieliset äänet niin hervottomasti, että nauruhermoa vähän kihelmöi jo pelkkä ajatus koko jutusta

KILPIKONNA

Tämä kilvekäs on aluksi kaikkien kaveri ja suorastaan hurmaava epeli, joka pelastetaan loukkaantuneena Tomin, Lilin ja koko muun jengin kyytiin. Kilpikonna on kokenut kovia, ja muut haluavat auttaa sitä. Seikkailun edetessä alkaa käydä ilmi, että mokoma kilvekäs on itse asiassa aikamoinen ketkuttaja ja suorastaan petkuttaja.

Prophétie des grenouilles
Jaques-Remy Girerd
2003
Ikäraja ei vielä tiedossa
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian