Suusta suuhun

Perheen elämä on ollut yhtä syöksylaskua siitä asti kun 18-vuotias Vera karkasi kotoa vuosi sitten. Kaikkia painaa tapahtunut. Isä Mats…

Suusta suuhun

Perheen elämä on ollut yhtä syöksylaskua siitä asti kun 18-vuotias Vera karkasi kotoa vuosi sitten. Kaikkia painaa tapahtunut. Isä Mats on jopa lopettanut juomisen.Vera on päätynyt asumaan epämääräisen ammattihuijarin Morganin kanssa. Morgan vetää heroiinia ja parittaa Veraa, joka tekee keikkaa saman aineen voimalla. Isä yrittää kidnapata oman tyttärensä saadakseen tämän vieroitushoitoon. Perheen äiti Ewa pyörittää arkea sydän avohaavoilla pienempien lasten takia – ja päätyy nyrjähtäneiden käänteiden vuoksi kaverinsa sijaisena seksitreffeille epämääräiseen hotelliin.

Kyvyttömissä käsissä kyse voisi olla Kauniista ja rohkeista. Vakionäyttelijöidensä kanssa päätähuimaavasti kuilun partaalla tasapainoileva Björn Runge tekee tarinasta riipaisevan absurdin kertomuksen yhden perheen taistelusta. Suuri osa vahvoista kasvoista on tuttuja Rungen edellisestä, Berliinissä palkitusta ja myös Suomessa ylistetystä elokuvasta Minkä taakseen jättää. Kaikkein hurjimman roolin taitaa silti tehdä ensikertalainen Sofia Westerberg Veran roolissa. ”Tiesin että Vera on koko elokuvan painopiste. Kaikkien kohtausten, joissa hän ei ole mukana täytyi sisältää yhtymäkohta Veraan”, korostaa Runge roolin tärkeyttä. Kaikki on totisesti sallittua, kun panoksena on onni.

Mun mot mun
Björn Runge
94 min
2005
ruotsi
suomi
Ikäraja ei vielä tiedossa
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian