Viikset

Mies (Vincent Lindon) ajaa viiksensä, mutta kukaan ei huomaa mitään. Ei edes kiihkeä ja rakastava vaimo (Emmanuelle Devos)., työkavereista ja…

Viikset

Mies (Vincent Lindon) ajaa viiksensä, mutta kukaan ei huomaa mitään. Ei edes kiihkeä ja rakastava vaimo (Emmanuelle Devos)., työkavereista ja ystävistä nyt puhumattakaan. Radikaali muutos miehen ylähuulessa, mutta sinänsä vähäpätöinen juttu, joka kasvaa globaaleihin mittoihin. Onko koko elämä harhaa. Kuka valehtelee? Kuka on hullu?

Psykologisen jännityksen ja ironian mestari Carrere tanssittaa katsojan näyttelijöiden iholle. Pariskunnan tarinasta kasvaa partaveitsenterävä, omaperäisellä tavalla romanttinen ja mieltä kääntävän yllättävä kamppailu järjen rajamailla.

Kirjailijasta tuli ohjaaja. VALHEEN kirjoittajan uutuus palkittiin Cannesissa 2005 parhaana eurooppalaisena elokuvana. Eikä ihme. Carrere kirjoittaa mielikuvitusta kiihottavasti: “kaunista, läpikuultavaa ja selkeää tekstiä, joka kuljettaa lukijan jyrkänteen reunalle kuin kävelyretkelle” – Le Monde

Kaikki 3 Carreren suomeksi ilmestynyttä romaania on tehty myös elokuvaksi. Claude Miller ohjasi romaanin Huviretki painajaisiin (La Classe de neige) ja Nicole Garcia Valheen (L´Adversaire).

La Moustache
Emmanuel Carrere
86 min
2004
ranska
suomi, ruotsi
Ikäraja ei vielä tiedossa
d

"Tuctr ali aeni sollicki muis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit."

- Time Magazine

d

"Duis sed nibh vl a sit amet nibh vulpate. Lorem tu ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sollicki."

- Wired Magazine

d

"Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctr ali aeni sle klic conse quat ipsutis sem nibh id elit. Duis selnbh."

- The Guardian